Välkommen till Sollentuna!

Om du ännu inte har besökt Sollentuna är det dags att komma hit.
Sollentuna ligger i norra delen av Stockholm i av Stockholms län och här ligger en av de få svenska gourmetrestauranger som fått en stjärna av av Michelinguiden. Det är Edsberga krog som serverar svensk husmanskost.

Vad kan du göra i Sollentuna?

Sollentuna är på många sätt en typisk sovstad, det innebär att de allra flesta Sollentuna-bor pendlar in till Stockholm för att arbeta, medan en och annan stockholmare pendlar till Sollentuna för att arbeta i någon av Sollentunas skolor, förskolor, företag eller annan verksamhet här. Sollentuna har ett modernt centrum med kyrka i Funkis stil som byggdes under 1970-talet och ansågs då vara ultramodernt. Här finns minst 120 butiker invid Sollentunas shoppingstråk. Här finns hotell, restauranger, caféer och Attunda tingsrätt med polisstation. Här finner du också flera företag som arbetar med redovisning, med diverse hemtjänster, bibliotek och handel av olika slag.

Vad mer kan man se i Sollentuna?

Det är på landsbygden utanför Sollentuna som de flesta sevärdheter finns att besöka, såsom Edsbacka Slott, ett tidigare säteri (hästuppfödning), man kan besöka Edsängens gravfält, en plats ända sedan vikingatiden där ett slag en gång hölls och där man begravt vikingarna som föll i striderna. Så många som 126 gravar finns här att bese Edsvikens konsthall med olika kulturella konstverk och utställningar. Vill man hellre vandra utomhus så finns det mycket natur att njuta av; såsom naturreservatet Järvafältet, ett grönområde som inte helt oväntat beboddes av vikingar en gång i tiden. Här återfinns slaget vid Brunkeberg, i form av en mönstring av soldater inför slaget 1471. Men modernare besökare vill kanske hellre spela golf i Ulriksdals golfbana.