Kreativa badrum i Sollentuna

Vilken är den bästa platsen för skrivande? En del inreder en skrivarstuga på tomten, medan andra skriver i sovrummet. Sedan finns det andra som skriver allra bäst i badrummet. Till stor del beror det på vilken typ av skrivande det rör sig om. 

Var skriver författarna? Det beror till stor del på genre, och typ av litteratur. För facklitteratur krävs kanske ett digert referensbibliotek. Skönlitteratur, som framför allt kräver stämning och koncentration, skapas bäst i en skrivarstuga på tomten, eller i en mer isolerad miljö (kanske i en stuga i skärgården eller i skogen).

Badrumsrenovering i Sollentuna

Att skriva i badrummet

Sedan finns det de som skapar allra bäst i badkaret. Här skriver man kanske inte tunga faktatexter på laptop, med massor av fotnoter. Över huvud taget bör man undvika datorer i badrummet. Vi har nog alla sett bilder på författare som skriver på skrivmaskin i badkaret, gärna med en cigarett eller något större rökverk i mungipan. Vi rekommenderar inte skrivmaskin i badrummet heller, men ärligt talat: vem skriver på skrivmaskin nu för tiden?

Däremot kan badkaret passa för att skriva poesi. Det finns vattensäkert papper, och vattensäkra pennor. Om du hellre skriver på telefonen finns det ju fodral som ska vara vattentäta, men frågan är om de tål att tappas i badkaret. 

Behövs en badrumsrenovering?

Är du en aspirerande poet, men har inget badkar? Då är det kanske dags för en badrumsrenovering. Du kan läsa mer om badrumsrenovering i Sollentuna på den här sidan. Är ditt badrum för litet för ett badkar kan det göras större, men ofta är det möjligt, genom smart planering, att vid en renovering få in ett badkar utan att flytta någon vägg. 

Ytterligare ett alternativ är naturligtvis att helt enkelt stå och skriva, i duschen, på en surfplatta. Det finns nämligen duschdraperier med ficka för surfplatta, vilket Expressen tipsar om här. Badrumsrenoveringen får vänta tills du blivit en känd författare.