ljuddämpande fönster BRF Stockholm

Att byta till ljuddämpande fönster

Bor ni trafikerat? Ofta är ju tomtpriserna lägre invid vägar med mycket trafik, bara för att människor ska välja att bo på sådana platser. Det är sällan man kan göra så mycket åt den saken. Vissa bygger med bullerplank, som egentligen inte minskar oljud särskilt väl. Det enda som funkar är att byta till ljuddämpande fönster om man vill få det tyst och skönt hemma.

BRF:er i Stockholm borde byta fönster

Så är ni en BRF som har sin fastighet mitt i stan, så är det enda som kan hjälpa om ni störs av buller och oljud utifrån är att byta fönster till ljuddämpande fönster. Det lönar sig, det kan jag lova. Vi har precis bytt till sådana ljuddämpande fönster. Och det gjorde en stor skillnad för oss alla.

Vi måste behålla utseendet på fönster

Och det “stör” ju inte att vi fick behålla utseendet på våra nya fönster. Vi bor i ett K-märkt hus vilket innebär att vi, fastän vi är fastighetsägare, att förändra något på fasaden. Inomhus får vi heller inte riktigt göra som vi vill. Som tur är, så gillar vi vårt äldre hus. Det finns många fina inredningsdetaljer som vi gärna har kvar. Stuckaturer i taket och uppvärmnings kaminer som har fått stå kvar sedan Hedenhös.
Det bästa av allt är att våra ljuddämpande fönster också isolerar mot kylan utomhus, samtidigt som de på ett effektivt sätt isolerar mot oljud och buller.